Bucatini s uzeným pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini s uzeným pstruhem
Bucatini s uzeným pstruhem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34414 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 g | Kaviár |
20 g | Kopr čerstvý |
60 ml | Martell cognac |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pasta Sambal Oelek |
5 g | Pepř černý mletý |
160 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Pstruh uzený |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
375 g | Těstoviny Bucatini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 153,3mg |
Draslík | 418,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 431,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kaviár, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Pasta Sambal Oelek, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Pstruh uzený, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini s uzeným pstruhem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme na skus, scedíme, necháme dobře okapat a udržujeme teplé. |
2 | Rozehřejeme máslo a na něm osmažíme doměkka na kolečka nakrájený pórek. Přidáme drcený česnek a krátce jej podusíme. Pórek s česnekem podlijeme koňakem a opět krátce zahříváme. Vmícháme sambal oelek, kopr, rajčatový protlak a smetanu. Omáčku mírně povaříme asi 5 minut do zhoustnutí. |
3 | Přidáme těstoviny a uzeného pstruha, podle chuti přisolíme, opepříme a promícháme. Pokrm rozdělíme do misek. Každou porci můžeme ozdobit lžičkou kaviáru a snítkou kopru. |