Liptovské droby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Liptovské droby
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 3446 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Vepřová střeva tenká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 129,9mg |
Draslík | 746,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 61,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová střeva tenká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Liptovské droby postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory nastrouháme zároveň s očištěnou cibulí, přidáme lisovaný česnek, hrubou i hladkou mouku, strouhanku, mletý pepř a vejce, majoránku a osolíme. |
2 | Vše důkladně smícháme a směs natlačíme do dobře umytých střev, sešpejlujeme, popícháme jehlou a upečeme ve vetším množství tuku ve vyhřáté troubě. Během pečení droby obracíme. |
Poznámka
Podáváme horké s chlebem.