Pastináková polévka s karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastináková polévka s karí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 34487 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kari koření |
45 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
300 g | Pastinák |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1200 ml | Vývar zeleninový |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 22,3mg |
Draslík | 636,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kari koření, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pastinák, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastináková polévka s karí postup přípravy receptu:
1 | Pastinák, mrkev a brambory oloupeme a nahrubo nakrájíme. |
2 | V hrnci zpěníme máslo a osmahneme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme připravenou zeleninu, zaprášíme hladkou moukou, posypeme karí kořením a restujeme za stálého míchání asi 2 minuty. |
3 | Postupně přiléváme vývar a mícháme. Přivedeme k varu, snížíme příkon tepla a pod pokličkou zvolna vaříme 40 minut. |
4 | Po vychladnutí polévku rozmixujeme na hladký krém. Před podáváním ohřejeme a každou porci ozdobíme kopečkem zakysané smetany a nasekanou petrželkou. |