Tagliatelle s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s paprikami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34500 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 g | Chilli koření mleté |
80 g | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
20 g | Oregano čerstvé |
250 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
500 g | Tagliatelle |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 22,9mg |
Draslík | 151,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Papriky upečeme v troubě do hněda, oloupeme slupku a dužninu nakrájíme na nudličky. |
2 | Na kolečka nakrájenou cibuli smažíme na oleji průběžně promícháváme na malém ohni asi 8 minut doměkka. Přidáme k ní nudličky paprik, drcený česnek, chilli papričky a přilijeme smetanu. Omáčku za občasného míchání asi 2 minuty vaříme. Ochutíme oreganem, solí a pepřem. |
3 | Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Přelijeme je omáčkou a opatrně promícháme. |