Recept

Tagliatelle s uzeným sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34571

Ingredience

45 g Anglická slanina
80 g Cibule
400 ml Mléko zahuštěné neslazené
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
5 g Pepř cayenský
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata sušená sterilovaná
150 g Salám uherský
60 g Sýr Eidam uzený 45%
30 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
400 g Tagliatelle
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 581kJ
16% Sacharidy 58 g
33% Tuky 25 g
24% Sodík 480 mg
41% Bílkoviny 23 g

Tagliatelle s uzeným sýrem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

V průběhu vaření těstovin slijeme olej ze sušených rajčat a odložíme jej k pozdějšímu použití. Rajčata nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme najemno.

3

Olej z rajčat zahřejeme v hrnci a smažíme na něm cibuli asi 3 minuty dozlatova. Přidáme drcený česnek, krátce smažíme, potom vmícháme rajčata, slaninu a salám a směs podusíme 2-3 minuty.

4

Přidáme mouku, rajčatový protlak a podusíme ještě asi minutu. Potom postupně průběžně promícháváme a přilijeme zahuštěné neslazené mléko, omáčku přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Přidáme uzený Eidam, cayenský pepř, nasekaaou petrželovou nať a pepř. Omáčku podle chuti přisolíme a zvolna povaříme, až se sýr roztaví.

5

K uvařeným těstovinám přidáme omáčku a dobře protřeseme, aby je obalila. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept