Tagliatelle s uzeným sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s uzeným sýrem
Tagliatelle s uzeným sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34571 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
45 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
400 ml | Mléko zahuštěné neslazené |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Pepř cayenský |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata sušená sterilovaná |
150 g | Salám uherský |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Eidam uzený 45% |
30 g | Sýr Parmezán |
400 g | Tagliatelle |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 24,4mg |
Draslík | 530,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Pepř cayenský, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko zahuštěné neslazené, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Salám uherský, Sýr Eidam uzený 45%, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s uzeným sýrem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. |
2 | V průběhu vaření těstovin slijeme olej ze sušených rajčat a odložíme jej k pozdějšímu použití. Rajčata nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme najemno. |
3 | Olej z rajčat zahřejeme v hrnci a smažíme na něm cibuli asi 3 minuty dozlatova. Přidáme drcený česnek, krátce smažíme, potom vmícháme rajčata, slaninu a salám a směs podusíme 2-3 minuty. |
4 | Přidáme mouku, rajčatový protlak a podusíme ještě asi minutu. Potom postupně průběžně promícháváme a přilijeme zahuštěné neslazené mléko, omáčku přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Přidáme uzený Eidam, cayenský pepř, nasekaaou petrželovou nať a pepř. Omáčku podle chuti přisolíme a zvolna povaříme, až se sýr roztaví. |
5 | K uvařeným těstovinám přidáme omáčku a dobře protřeseme, aby je obalila. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme. |