Recept

Mleté maso ve tvaru zajíce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 34627

Ingredience

2 ks Cibule
400 g Hovězí maso mleté
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
30 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika oranžová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 015kJ
6% Sacharidy 22 g
35% Tuky 26 g
25% Sodík 510 mg
68% Bílkoviny 38 g

Mleté maso ve tvaru zajíce postup přípravy receptu:

1

Mleté hovězí a libové vepřové maso smícháme dohromady, osolíme, opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, papriku nakrájenou na slabé nudličky a majoránku. Do směsi vmícháme vajíčka, strouhanku a vše znovu pořádně promícháme. Z hmoty vytvarujeme zajíce, dáme na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ˚C asi 1 hodinu. Maso je hotové, když je na povrchu zlatohnědá kůrčička a při vpichu se hmota na špejli nelepí. Můžeme podávat jak studené, tak i teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept