Mleté maso ve tvaru zajíce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso ve tvaru zajíce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34627 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso mleté |
1 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
30 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika oranžová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 254,4mg |
Draslík | 689,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Paprika oranžová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté maso ve tvaru zajíce postup přípravy receptu:
1 | Mleté hovězí a libové vepřové maso smícháme dohromady, osolíme, opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, papriku nakrájenou na slabé nudličky a majoránku. Do směsi vmícháme vajíčka, strouhanku a vše znovu pořádně promícháme. Z hmoty vytvarujeme zajíce, dáme na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ˚C asi 1 hodinu. Maso je hotové, když je na povrchu zlatohnědá kůrčička a při vpichu se hmota na špejli nelepí. Můžeme podávat jak studené, tak i teplé. |