Jednoduchý recept

Páj s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 34656

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
170 g Mouka pšeničná T 400
70 g Máslo čerstvé
150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
60 g Sýr Ementál (Primátor)
85 g Sýr Niva (Rokfór)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 958kJ
5% Sacharidy 17 g
15% Tuky 11 g
11% Sodík 225 mg
15% Bílkoviny 9 g

Páj s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, nastrouhanou nivu a polovinu nakrájeného ementálu, přidáme žloutky, změklé máslo a vše smícháme v těsto. Těsto pořádně uhněteme na kuličky a dáme do ledničky.

2

Vezmeme si formičky asi středně velké 8 x 7,5 cm nebo do jedné velké a vložíme rozválené těsto do formiček a dáme je asi na 10 minut do lednice.

3

Potom je upečeme samostatně ve formičkách přikryté papírem na pečení ve vyhřáté troubě na 200˚C, pečeme asi 20 minut.

4

Pak je vyjmeme, sundáme z nich pečící papír a vrátíme je zpátky do trouby.

5

Na těsto rozdělíme oloupaná konzervovaná nakrájená rajčata, přisypeme na ně bazalku, petrželku kudrnku, navrch posypeme druhou polovinou ementálu a dáme zapéci do trouby na 5-10 minut dokud se sýr ementál nerozpeče a nemá barvu do zlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept