Rejnok v kokosu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rejnok v kokosu
Rejnok v kokosu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34684 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
3 g | Kmín mletý |
90 g | Kokos strouhaný |
30 g | Koriandr čerstvý |
3 g | Koriandr mletý |
3 g | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
750 g | Rejnok křídlo |
5 g | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 452,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Kokos strouhaný, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rejnok křídlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rejnok v kokosu postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kostky. Mouku osolíme a opepříme a kousky ryby v ní lehce obalíme. |
2 | Vařící vodou zalijeme strouhaný kokos a mícháme. |
3 | Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, koriandr, kmín, kurkumu a zvolna za občasného míchání asi 3 minuty smažíme, až cibule začne měknout. |
4 | Přidáme kousky ryby, strouhaný kokos, oloupaná rajčata, přikryjeme a 15 minut za občasného míchání podusíme, až je maso měkké. Přidáme nasekaný koriandr, podle chuti dokořeníme. Podáváme horké, zdobíme snítkami koriandru. |