Kuřecí řízky v zelném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky v zelném těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34748 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
120 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 307,2mg |
---|---|
Cholesterol | 251,7mg |
Draslík | 780,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 201,2mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky v zelném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí slijeme a drobně pokrájíme. V míse zelí smícháme s pivem, rozšlehanými vejci, solí, pepřem a moukou v těsto podobné těstu na bramborák (je-li třeba, mouku přidáme). |
2 | Kuřecí řízky osmažíme na másle, osolíme a opepříme. |
3 | Do rozpáleného oleje dáme malou sběračku zelného těsta, na ni osmažený řízek, přes něj druhou sběračku těsta. Dobře těsto přitiskneme a řízky smažíme z obou stran, až je těsto zlaté. |