Mandlový nákyp s vinnou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový nákyp s vinnou pěnou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34811 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
140 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
140 g | Mandle |
140 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Rum |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na formu | |
---|---|
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Vinná pěna | |
120 g | Cukr moučkový |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 kávová lžička | Vanilka mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 825,5mg |
Draslík | 393,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 9,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Rum, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá, Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlový nákyp s vinnou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozmícháme, přidáme střídavě žloutky, cukr, vanilku a důkladně promícháme. Přilijeme rum, nasypeme nastrouhané, neloupané mandle a na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut. Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme s vinnou pěnou. |
3 | Na pěnu ušleháme v kotlíku víno s cukrem, žloutky, vejcem a vanilkou. Postavíme do vodní lázně a šleháme až pěna začne vystupovat. Poté ihned odstavíme a podáváme. |