Jednoduchý recept

Mandlový nákyp s vinnou pěnou II.

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34812

Ingredience

140 g Cukr moučkový
10 g Cukr vanilka
140 g Mandle
50 g Strouhanka
8 ks Vaječný bílek slepičí
8 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
Vinná pěna
120 g Cukr moučkový
40 g Mandle
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kávová lžička Vanilka mletá
1 ks Vejce slepičí
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 276kJ
20% Sacharidy 73 g
54% Tuky 40 g
11% Sodík 229 mg
51% Bílkoviny 29 g

Mandlový nákyp s vinnou pěnou II. postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme cca 30 minut prosátý cukr se žloutky, vanilkou a najemno nasekanými mandlemi. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku a promícháme.

2

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 minut. Necháme vychladnout, posypeme cukrem a podáváme s vinnou pěnou.

3

Na pěnu v kotlíku ušleháme víno s cukrem, žloutky, vejcem a vanilkou. Přisypeme nastouhané mandle, vložíme do vodní lázně a šleháme, až začně pěna vystupovat. Poté ihned odstavíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept