Smetanový nákyp se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový nákyp se šlehačkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34932 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
Krém | |
---|---|
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na tření | |
100 g | Cukr moučkový |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu | |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Navrch | |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 652,1mg |
Draslík | 117,9mg |
Vláknina | 277,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový nákyp se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Smetanu ušleháme metličkou se žloutky, lžící mouky a vanilkou. Vložíme do vodní lázně, zahříváme a šleháme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout. |
2 | V míse utřeme do husta cukr se žloutky, přidáme vychladlý krém a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-45 min. Hotový nákyp dozdobíme ušlehanou šlehačkou a podáváme. |