Langoše s kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Langoše s kysanou smetanou
Langoše s kysanou smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34989 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
42 g | Droždí |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
800 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 dl | Olej slunečnicový |
2,5 dl | Smetana zakysaná15% |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 128,9mg |
Draslík | 343,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 392,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Langoše s kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme do ní celou kostku kvasnic, přidáme vlažné mléko, 2,5 dl zakysané smetany, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto. |
2 | Těsto zakryjeme a dáme do chladničky. |
3 | Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek. Bochánek těsta zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm. |
4 | Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany. |
Poznámka
Langoše podle chuti potíráme džemem. Pokud je chceme slané, potřeme česnekem a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Těsto na langoše můžeme mít zakryté v chladničce 3–5 dní a postupně podle chuti langoše smažíme.