Karamelový puding se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelový puding se šlehačkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35253 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
16 ks | Cukr kostkový |
4 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 l | Mléko plnotučné |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 špetka | Vanilka mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 206,3mg |
Draslík | 62,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 620,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Mléko plnotučné, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelový puding se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Kostky cukru zlehka navlhčíme vodou, vložíme do kastrolu a upražíme dohněda. Poté zalijeme horkou vodou, promícháme, nalijeme do pudingové formy a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím v mléce povaříme cukr a vanilku. V dalším hrnci ušleháme celá vejce, postupně k nim přiléváme vroucí sladké mléko a dobře prohřejeme. Krém vlijeme do formy, uzavřeme, vložíme do kastrolu s vařící vodou a v troubě pečeme 30-45 minut. |
3 | Hotový puding necháme vychladnut, vyklopíme, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme. |