Bílá máslová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá máslová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3533 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 320,4mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá máslová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nakrájíme na kostičky a podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme bílé víno a ocet a vaříme, dokud se tekutina neodpaří asi na polovinu množství. |
2 | Poté omáčku procedíme přes síto a vrátíme do hrnce. Postupně zašleháme na kousky nakrájené máslo. Dochutíme solí,pepřem a zjemníme šlehanou smetanou. |
3 | Ihned podáváme. |