Vafle s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 35407 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko - podmáslí |
30 ml | Olej olivový |
15 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
10 g | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 415,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kypřicí prášek do pečiva, Pažitka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Olej olivový, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme nadrobno, pažitku posekáme. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, houby a podusíme asi 15 minut. Nakonec vmícháme jedno rozkvedlané vejce, osolíme, opepříme, necháme vejce ztuhnout a odstavíme. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, přilijeme podmáslí, přidáme máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto na vafle. |
3 | Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, doplníme houbovou směsí, posypeme pažitkou a ještě teplé podáváme. |