Jablka v sněhové závěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka v sněhové závěji
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35462 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
50 g | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
160 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Sníh | |
---|---|
200 g | Cukr moučkový |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Jablka | |
80 g | Cukr krupice |
100 g | Džem rybízový |
10 ks | Jablka |
0,1 l | Víno bílé |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 143,4mg |
Draslík | 438,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Cukr krupice, Jablka, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Džem rybízový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka v sněhové závěji postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme, přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilku, rozsekané máslo, žloutek a vypracujeme jemné těsto, které následně na chladném místě necháme cca 30 min ztuhnout. |
2 | Poté těsto rozválíme, okrajem kruhu z dortové formy vykrojíme a vložíme do formy. Na okraj položíme váleček, vytvořený z odkrojeného těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a v rozehřáté troubě upečeme do zlatova. |
3 | Mezitím oloupeme jablka a podusíme je v bílém víně, smíchaném s vodou a s cukrem. Naplníme je zavařeninou, poklademe jimi koláč, nakupíme na ně sladký sníh, posypeme cukrem a v troubě necháme ještě cca 4 minuty zrůžovět. |
4 | Hotový koláč přemístíme na mísu, ještě teplý podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.