Houby s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houby s uzeným masem
Houby s uzeným masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35468 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Houby sušené |
300 g | Krupice dětská |
2 kávová lžička | Majoránka |
3 dl | Mléko polotučné |
400 g | Moravské uzené maso |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 141,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Krupice dětská, Mléko polotučné, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houby s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Z namočených hub slijeme vodu, na pánvi zahřejeme sádlo, na něm osmahneme nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou slaninu a namočené houby. Do mísy dáme na kostky nakrájený bůček, uzené, osolíme, opepříme, posypeme krupicí, rozklepneme vejce, vylijeme mléko, přidáme majoránku, rozetřený česnek, všechno dobře promícháme a vylijeme na vymaštěný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a dozlatova pečeme 40 minut. |
Poznámka
Jídlo naporcujeme na středně velké kostky, naskládáme na talíř a podáváme studené.