Jednoduchý recept

Sušenky s lněným semínkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 35628

Ingredience

2 hrst Lněné semínko
250 g Mouka celozrnná špaldová
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1,5 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 468kJ
10% Sacharidy 37 g
27% Tuky 21 g
12% Sodík 234 mg
9% Bílkoviny 5 g

Sušenky s lněným semínkem postup přípravy receptu:

1

Důkladně propláchneme lněná semínka, abychom je zbavili veškerých nečistot, a menší část jich odložíme stranou. Ze zbývajících semínek, všech ostatních surovin a 100 ml vody vypracujeme těsto, z kterého vyválíme tenký plát, posypeme ho zbylými lněnými semínky a válečkem je zatlačíme do těsta.

2

Nožem nebo rádlem nakrájíme sušenky, klademe je na lehce vymazaný plech, nebo na plech s pečicím papírem, a pečeme 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Doba pečení je odvislá od síly těsta a velikosti sušenek.

3

Upečené sušenky jsou křehké, proto je necháme déle vychladnout.

Poznámka

Těsto lze použít i jako korpus pro slaný koláč a lněná semínka můžeme nahradit mákem, dýňovými nebo oloupanými slunečnicovými semeny a doplnit podle chuti kořením, například kmínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept