Recept

Česneková omáčka z hovězího vývaru

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35689

Ingredience

1 ks Cibule
5 dl Hovězí vývar základní
0,5 kávová lžička Kmín mletý
30 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 529kJ
3% Sacharidy 11 g
10% Tuky 7 g
22% Sodík 430 mg
8% Bílkoviny 4 g

Česneková omáčka z hovězího vývaru postup přípravy receptu:

1

Očistíme cibuli s česnekem. V hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme s máslem drobně pokrájenou cibuli, přimícháme k ní hladkou mouku a osmažíme dorůžova.

2

Na jíšku s cibulí přilijeme vlažný hovězí vývar a za stálého míchání přivedeme k varu, dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a pomalu vaříme 5-7 minut. Pak přimícháme prolisovaný česnek, povaříme 2 minuty a omáčku odstavíme z plotny.

3

Přecedíme ji do druhého hrnce, cibuli s česnekem prolisujeme a podáváme.

Poznámka

Česnekovou omáčku podáváme k vařenému masu s brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept