Tvarohové řezy z kynutého bramborového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové řezy z kynutého bramborového těsta
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35823 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 špetka | Citronová kůra |
20 g | Cukr moučkový |
20 g | Droždí |
60 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
Nádivka | |
1 špetka | Citronová kůra |
60 g | Cukr moučkový |
1 hrst | Rozinky tmavé |
50 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Poleva | |
100 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Rum |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 139,7mg |
Draslík | 258,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová kůra, Cukr moučkový, Droždí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Rum, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové řezy z kynutého bramborového těsta postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. Droždí necháme vykynout v mléce se žloutkem. Mouku prosejeme, vmícháme brambory, rozsekané máslo, nastrouhanou citronovou kůru, cukr a droždí. Vypracujeme těsto a pod vlažným kastrolem necháme vykynout. |
2 | Z těsta vyválíme dva stejné obdélníky, jeden složíme na vymazaný plech, potřeme nádivkou, posypeme rozinkami a zakryjeme zbytkem těsta. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Vychladlé těsto potřeme bílkovou polevou, necháme zaschnout a nakrájíme. |
3 | Na nádivku umícháme cukr, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme tvaroh a sníh ušlehaný z bílku. Zlehka promícháme, potřeme těsto a posypeme rozinkami. |
4 | Na polevu mícháme cukr, bílek a rum do zhoustnutí. |