Vydatný salát s chřestem a kachním masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vydatný salát s chřestem a kachním masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35847 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Salát | |
---|---|
250 g | Chřest bílý |
250 g | Chřest zelený |
1 kostka | Cukr kostkový |
250 g | Jahody zahradní |
2 ks | Krůtí prsa |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,4 ks | Salát Rosso |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Zálivka | |
3 polévková lžíce | Majonéza |
1 kávová lžička | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
150 ml | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 614,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Jahody zahradní, Krůtí prsa, Pepř bílý, Salát Rosso, Sůl, Voda pitná, Máta, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Majonéza, Pepř černý mletý, Smetana jihočeská zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vydatný salát s chřestem a kachním masem postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsíčka opláchneme, nakrájíme na kousky ve tvaru kosočtverců a ty osmahneme ve vlastním tuku (asi 5 minut po každé straně). Chřest očistíme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru do poloměkka (asi 15 minut), a necháme okapat. Jahody opláchneme a rozčtvrtíme. |
2 | Zálivka: Nastrouhanou pomerančovou kůru smícháme s pomerančovou šťávou, přimícháme nasekanou mátu, majonézu a smetanu. Zálivku dochutíme pepřem a solí. Důkladně oprané listy salátu spolu se čtvrtkami jahod naaranžujeme na servírovací talíře, na listy salátu urovnáme chřest a na něj dáme osmahlé kousky masa. Vše zalijeme smetanovou zálivkou a posypeme pepřem. Podáváme studené. |