Recept

Vdolky s jahodovou pěnou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35900

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
30 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
500 ml Olej rostlinný
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 988 kcal
Kilojoule 4 133kJ
17% Sacharidy 59 g
107% Tuky 80 g
8% Sodík 157 mg
21% Bílkoviny 12 g

Vdolky s jahodovou pěnou postup přípravy receptu:

1

Do hrníčku nalijeme mléko, které zahřejeme na vlažné, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mouku vsypeme do mísy, přidáme celá vejce, máslo, vanilkový cukr, kypřící prášek, cukr a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teplé vykynout.

2

Vál posypeme hladkou moukou a vyklopíme vykynuté těsto, rozválíme jeden velký plát silný 2 cm a skleničkou vykrajujeme kolečka. Každé kolečko vezmeme do ruky a uprostřed uděláme díru.

3

Na pánev vylijeme 0,5 l oleje, do rozpáleného oleje dáváme kolečka s dírkou uprostřed a rychle je opečeme z obou stran. Pomalým pečením by nasákla olejem a hodně mastná nejsou dobrá. Do růžová upečené a křupavé vdolky obalujeme v moučkovém cukru a zdobíme ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept