Pikantní zelenina s kokosovým mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní zelenina s kokosovým mlékem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35970 |
Ingredience
250 g | Chřest sterilovaný |
30 g | Cibulka jarní |
1 ks | Feferony |
100 g | Hrášek |
150 ml | Kokosové mléko |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
30 g | Zázvor celý |
1 špetka | Citronová tráva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 431,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Cibulka jarní, Feferony, Hrášek, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Olej stolní, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Zázvor celý, Citronová tráva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní zelenina s kokosovým mlékem postup přípravy receptu:
1 | Zázvor opláchneme a pokrájíme na malé kostičky. Feferonku opláchneme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na nudličky. Oboje se špetkou citrónové trávy vsypeme do zeleninového vývaru, přilejeme kokosové mléko a vaříme 20 minut. |
2 | Cibulky nasekáme na kolečka, rajčata rozpůlíme a chřest nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme nasekané cibulky, hrášek a chřest. Kořenitý vývar přecedíme přes síto na orestovanou zeleninu a přidáme půlky rajčat. Dusíme asi 15 minut. Na závěr vše prohřejeme, dochutíme solí a pepřem. Hotový pokrm posypeme sekaným koriandrem. Podáváme teplé. |