Žebírka s krevetovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebírka s krevetovou pastou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36005 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
4 ks | Chilli paprička zelená |
6 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Krevetová pasta |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
800 g | Vepřová žebra |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 164,7mg |
Draslík | 695,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 26,4mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cibule, Olej stolní, Vepřová žebra, Zázvor celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Krevetová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žebírka s krevetovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu, na kterou si připravíme na kolečka nakrájené chilli papričky, nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, krevetovou omáčku a 1 lžíci oleje. Do této marinády naložíme alespoň na 2 hodiny vypraná a osušené vepřová žebírka, která předem rozdělíme. Cibuli zatím nekrájíme. |
2 | V pánvi wok na rozehřátém oleji prudce osmažíme marinovaná vepřová žebírka, která postupně obracíme, aby se opekla ze všech stran. Po opečení mírně podlijeme vodou a žebírka přibližně čtvrt hodiny podusíme. Podušená žebírka z pánve odložíme. |
3 | Nakrájíme cibuli a vhodíme ji do zbytku oleje, ve kterém ji osmahneme. Nakonec do pánve wok znovu vložíme podušená žebírka a dle potřeby ještě smažíme. |