Quiche s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Quiche s pórkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 36019 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Hrušky |
20 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
20 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
1 balení | Těsto na pizzu |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 173,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 224,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Quiche s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu připravíme dle návodu na obalu. Následně připravíme formy na quiche, vymažeme je a přidáme těsto. |
2 | Máslo rozpustíme na pánvi a mírně opečeme na kolečka nakrájený pórek. |
3 | Hrušky oloupeme a vykrojíme jádřince. Hrušku nakrájíme na plátky. Mléko, sýr a vejce umixujeme a přidáme špetku soli a pepře. |
4 | Do formy na těsto první naneseme plátky hrušek, posypeme pórkem a na závěr zalijeme připraveným krémem. Vše pak dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 30 minut. |