Čínská zelenina s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská zelenina s tofu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36025 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
180 g | Čekanka |
250 g | Cibulka jarní |
250 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
250 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
250 g | Shiitake houby |
250 g | Sýr sójový - Tofu |
50 g | Zázvor celý |
MARINÁDA | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 g | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 620,0mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Cibulka jarní, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Shiitake houby, Zázvor celý, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Sýr sójový - Tofu, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská zelenina s tofu postup přípravy receptu:
1 | Marinádu: smícháme sójovou omáčku, sherry, drcený česnek, sůl a pepř podle chuti. Tofu nakrájené na kostky zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme je marinovat v pokojové teplotě nejméně 15 minut. |
2 | Tofu scedíme a marinádu uschováme. Ve woku nebo na velké pánvi ohřejeme sezamový a slunečnicový olej, přidáme tofu a lehce opečeme při velké teplotě 2-3 minuty, aby si tofu zachovalo pěkný tvar. Vyjmeme je z woku děrovanou lžící a osušíme na papírovém ubrousku. |
3 | Rozpůlenou čekanku rozdělíme na listy. Do woku přidáme nudličky mrkve a zázvoru a smažíme asi 2 minuty. Přidáme nakrájené houby, kousky jarní cibulky a smažíme ještě 2 minuty, potom přidáme fazolové lusky s čekankou a smažíme ještě 1 minutu. |
4 | Vrátíme tofu, přelijeme je uschovanou marinádou a rychle vaříme, až se skoro všechna marináda vypaří a tofu se důkladně prohřeje. Bohatě posypeme sezamovými semeny, ochutnáme a ihned podáváme. |