Jednoduchý recept

Polévka skopová

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36033

Ingredience

400 g Brambory
50 g Celer bulvový
100 g Hříbky čerstvé
5 g Majoránka
50 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
300 g Skopová žebra
10 g Sůl
1300 ml Voda pitná
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 339kJ
5% Sacharidy 17 g
64% Tuky 48 g
51% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Polévka skopová postup přípravy receptu:

1

Skopová žebra vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme přibližně hodinu. Mezitím uvaříme brambory v půl litru vody a nakrájíme je na plátky.

2

Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do vývaru. Polévku znovu přivedeme k varu.

3

Zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme, hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme kousek másla a zeleninu s hříbky na něm orestujeme. Přidáme do polévky i s máslem. Dosolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, necháme projít varem a můžeme podávat.

4

Do talířů vložíme plátky brambor a zalijeme je horkou polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept