Vegetariánské párky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vegetariánské párky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36045 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
45 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
30 g | Ořechy vlašské |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
20 g | Šalvěj čerstvá |
150 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
125 g | Sýr Čedar |
60 g | Sýr kozí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 318,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr kozí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vegetariánské párky postup přípravy receptu:
1 | Spojíme strouhanku, strouhaný sýr, nakrájený pórek, mleté ořechy, šalvěj, citronovou kůru a hořčici. Postupně do směsi vmícháme kozí sýr. |
2 | Rozdělíme 1 vejce, uschováme bílek a žloutek a druhé vejce přidáme do sýrové směsi s mlékem a podle chuti okořeníme solí a pepřem. |
3 | Vytvarujeme 8 párků dlouhých asi 7 cm. Přikryjeme je a necháme chladit asi 1 hodinu, aby se spojily chuti. |
4 | Párky namočíme v bílku a potom je obalíme v mouce. Přebytečnou mouku setřeseme. |
5 | Na pánvi rozehřejeme olej, dáme do něj párky a smažíme při střední teplotě dozlatova (občas je otočíme). Párky osušíme na papírovém ubrousku, ozdobíme šalvějí a servírujeme. |