Biskupský chlebíček s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biskupský chlebíček s rozinkami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36091 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
70 g | Cukr moučkový |
30 g | Hrozinky |
30 g | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Pomerančová kůra |
30 g | Rozinky tmavé |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 264,8mg |
Draslík | 160,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Hrozinky, Mandle, Pomerančová kůra, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Rozinky tmavé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Biskupský chlebíček s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme v míse do pěny, přidáme cukr, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru a třeme cca 30 minut. Poté vmícháme sultánky, rozinky, nasekané mandle, na kostičky nakrájenou v cukru naloženou pomerančovou kůru, nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. |
2 | Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 45 - 60 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, posypeme cukrem a nakrájíme. |
Poznámka
Servírujeme vychladlé.