Hovězí na medu s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na medu s fazolkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Fazole mungo |
500 g | Hovězí libové |
400 g | Květák |
5 ks | List pepřovník |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 72,6mg |
Draslík | 752,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí libové, Květák, Med včelí, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole mungo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny List pepřovník, Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na medu s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme a osušíme nebo jen necháme okapat. Potom jr pokrájíme na libovolné kousky a na 35 minut dáme marinovat do omáčky hoisin s medem. |
2 | Než se maso proleží v marinádě, připravíme květák s fazolkami. Květák rozebereme a opláchneme pod tekoucí vodou, fazolky rozkrájíme na kousky. |
3 | Následně rozpálíme olej, na kterém zprudka opečeme květák a dáme jej stranou pánve. Potom stejně tak osmažíme fazolky a vše vyndáme z pánve ven. |
4 | Nakonec osmažíme marinované maso, do kterého nakonec přidáme zelený pepř a zeleninu. Vše promícháme a prohřejeme. Směs dochutíme rybí omáčkou a nakrájenými lístky pepřovníku. |