Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36206

Ingredience

4 ks Brambory
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
7 dl Podmáslí kysané 1%
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Tarhoňa
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 807kJ
9% Sacharidy 32 g
38% Tuky 29 g
31% Sodík 612 mg
20% Bílkoviny 11 g

Bandurská polévka postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme den dopředu doměkka v 0.5 litru vody.

2

Pak je slijeme a druhý den oloupeme a nakrájíme na kostičky.

3

Do kastrolku si dáme 1/2 litr vody a když se začne vařit, vsypeme do ní 4 lžíce těstovinové rýže (např. tarhoňa) a vaříme ji přibližně 5 minut. Pak ji scedíme.

4

Kopr omyjeme a drobně pokrájíme.

5

V hrnci si za stálého míchání přivedeme k varu podmáslí, smetanu a máslo. Přidáme uvařenou těstovinovou rýži a brambory.

6

Přimícháme kopr, ochutíme solí, pepřem, krátce povaříme (asi 4 minuty) a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept