Plněná jablka v tvarohovém krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná jablka v tvarohovém krému
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36423 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
4 ks | Jablka |
4 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
200 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
400 g | Tvaroh tučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 253,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 674,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda meruňková, Mléko plnotučné, Rozinky tmavé, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná jablka v tvarohovém krému postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přilijeme mléko a vymícháme hladký krém. |
2 | Omytá jablka oloupeme, lžičkou odstraníme jádřince a jablka ještě mírně vyhloubíme. Po okrajích je na několika místech nařízneme a důlky po jádřincích naplníme směsí marmelády, omytých rozinek a nasekaných ořechů. |
3 | Jablka upravíme na talířky a přelijeme připraveným tvarohovým krémem. |