Krůtí stehna na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí stehna na zázvoru
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 36425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
600 g | Krůtí stehna |
150 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
10 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 201,5mg |
Draslík | 480,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 169,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí stehna, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí stehna na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá krůtí stehna rozpůlíme, osolíme, opepříme a opečeme na másle dorůžova. Maso vyjmeme. |
2 | Na výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji zázvorem a zalijeme vývarem. Vložíme opečená stehna a pod pokličkou dusíme v troubě za častého přelévání šťávou. |
3 | Měkké porce vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zalijeme smetanou. Chvíli povaříme a omáčku procedíme na porce masa. Znovu povaříme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky. |