Drůbeží játra na kachním sádle s vodním špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží játra na kachním sádle s vodním špenátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36466 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
200 g | Játra drůbeží |
4 polévková lžíce | Kachní sádlo |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 ks | Paprika červená |
500 g | Sójové výhonky |
1000 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 11,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 149,8mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Kachní sádlo, Limetka, Omáčka rybí, Paprika červená, Sójové výhonky, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží játra na kachním sádle s vodním špenátem postup přípravy receptu:
1 | Drůbeží játra zbavíme blan, játra omyjeme a necháme osušit. Potom je nakrájíme na malé kousky. Vodní špenát opláchneme, papriku omyjeme, zbavíme je zrníček a dužinu nakrájíme na kousky. To samé s chilli papričkami, ty nakrájíme na tenká kolečka. Stroužky česneku jemně rozdrtíme. |
2 | Kachní sádlo rozehřejeme a prudce v něm osmahneme drůbeží játra. Potom játra ochutíme rybí omáčkou a přidáme nakrájené papriky. |
3 | Dále ke směsi přidáme sójové výhonky a vše zlehka promícháme a prohřejeme. |
4 | Nakonec přidáme špenát, který krátce podusíme, přidáme chilli papričky, aby měla směs pikantní chuť. Před podáváním pokapeme šťávou z limetky. |