Recept

Vařené kuřecí kousky s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36488

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Kuře
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 kávová lžička Petržel - nať
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Víno bílé
1 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 543kJ
3% Sacharidy 11 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 257 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vařené kuřecí kousky s chřestem postup přípravy receptu:

1

Kuře rozkrájíme na kousky a ty obalíme v rozšlehaném vejci, do kterého jsme přimíchali lžičku škrobové moučky a sůl. Obalené kousky kuřete necháme uležet.

2

V 1 dl vývaru z kostky rozmícháme víno, lžíci sojové omáčky, lžičku cukru, špetku soli a lžičku škrobové moučky a rozmícháme dohladka. Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru do poloměkka.

3

Na hlubší pánvi opečeme uleželé maso, potom k masu přidáme kousky chřestu a ještě chvíli restujeme. Vše zalijeme vývarem a krátce povaříme, rozdělíme na talíře a pokrm posypeme nasekanou petrželí. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept