Vařené kuřecí kousky s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené kuřecí kousky s chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36488 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Kuře |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
1 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 155,1mg |
Draslík | 515,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cukr krupice, Kuře, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené kuřecí kousky s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Kuře rozkrájíme na kousky a ty obalíme v rozšlehaném vejci, do kterého jsme přimíchali lžičku škrobové moučky a sůl. Obalené kousky kuřete necháme uležet. |
2 | V 1 dl vývaru z kostky rozmícháme víno, lžíci sojové omáčky, lžičku cukru, špetku soli a lžičku škrobové moučky a rozmícháme dohladka. Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru do poloměkka. |
3 | Na hlubší pánvi opečeme uleželé maso, potom k masu přidáme kousky chřestu a ještě chvíli restujeme. Vše zalijeme vývarem a krátce povaříme, rozdělíme na talíře a pokrm posypeme nasekanou petrželí. Podáváme horké. |