Zelenina na vejcích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina na vejcích
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36539 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Chřest sterilovaný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 253,8mg |
Draslík | 332,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina na vejcích postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozšleháme s mlékem a ochutíme solí a pepřem. Petržel dobře opláchneme a nasekáme nadrobno. Část nasekané petržele vmícháme do vaječného mléka. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm pórek a kousky rajčat a chřestu. Potom přilijeme vaječné mléko a za občasného míchání necháme na pánvi srazit. Hotový pokrm posypeme zbytkem petrželky a podáváme teplý s pečivem. |
Poznámka
K tomuto pokrmu je možné podávat vařené brambory.