Kachní prsa s ananasem a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s ananasem a chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36617 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Ananas |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Chřest zelený |
1 polévková lžíce | Cukr palmový |
500 g | Kachní prsa |
5 ks | Koriandr čerstvý |
400 ml | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 96,3mg |
Draslík | 773,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Omáčka ústřicová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr palmový, Kachní prsa, Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s ananasem a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa opláchneme a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na kousky a naložíme do ústřicové omáčky, necháme čtvrt hodiny marinovat. |
2 | Mezitím omyjeme chřest a pokrájíme ho na kousky. Chilli papričky opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Ananas oloupeme a pokrájíme na větší kusy. Omyjeme lístky koriandru. |
3 | Na rozpáleném oleji krátce osmahneme chřest a chilli papričky. Dáme na stranu pánve, přidáme kachní maso a osmažíme. Vše podlijeme kokosovým mlékem a krátce povaříme. |
4 | Jako poslední zamícháme do směsi nakrájený ananas, posypeme palmovým cukrem a prohřejeme. Hotové jídlo zdobíme lístky koriandru. |
Poznámka
1