Avokádový salát se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádový salát se špenátem
Avokádový salát se špenátem
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36673 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
1 ks | Avokádo |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
5 ml | Ocet vinný |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 867,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Avokádo, Citronová šťáva, Cukr krupice, Ocet vinný, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádový salát se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a opečeme na něm plátky slaniny, které po vychladnutí rozkrájíme na kostičky. |
2 | Listy špenátu omyjeme a rozdělíme na připravené talíře. Avokádo omyjeme, očistíme, rozpůlíme, zbavíme pecek a dužinu nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na špenátové listy. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke špenátu a avokádu. Salát zakápneme citronovou šťávou. Zbytek citronové šťávy smícháme v menší misce s olejem, octem, cukrem, solí a pepřem. |
3 | Takto připravenou zálivkou přelijeme salát a posypeme jej kousky slaniny a najemno nasekanou pažitkou. Ihned poté podáváme. |
Poznámka
Podáváme s teplou ciabattou.