Mušle s citronovou trávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle s citronovou trávou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36806 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citronová tráva |
2 ks | Kafirové listy |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
750 g | Mušle slávky |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 ks | Šalotka |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 54,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová tráva, Koriandr čerstvý, Limetka, Limetková šťáva, Mušle slávky, Olej sezamový, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kafirové listy, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle s citronovou trávou postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme mušle pod studenou tekoucí vodou, vydrhneme je, vyřadíme ty, které jsou poškozené nebo při poklepání zůstanou otevřené. |
2 | Sezamový olej rozehřejeme ve woku a osmahneme na něm pokrájenou šalotku a česnek. |
3 | Citronovou trávu rozdrtíme a dáme do woku s lístky limetky, limetkovou kůrou a šťávou, koriandrem, horkým zeleninovým vývarem a mušlemi. Zakryjeme pánev pokličkou a vaříme 5 minut, občas pánví zatřeseme. |
4 | Mušle přendáme do polévkových talířů, mušle, které zůstaly zavřené vyhodíme. Tekutinu v pánvi povaříme, aby se zčásti vypařila. Vyndáme z ní listy limetky a citronovu trávu a potom tekutinou přelijeme mušle. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Z limetky nastrouháme kůru.