Moučné noky s pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moučné noky s pažitkou
Moučné noky s pažitkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36899 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Pažitka |
15 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 351,5mg |
---|---|
Cholesterol | 66,1mg |
Draslík | 33,5mg |
Vláknina | 300,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moučné noky s pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme máslo, vejce, osolíme a přilijeme mléko. Pažitku posekáme najemno, přidáme do mísy a ze všech surovin vypracujeme těsto. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme a lžící tvarujeme z těsta noky, které vkládáme do vroucí vody. Vaříme 10 minut a scedíme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k pečenému masu.