Jednoduchý recept

Skopové maso s celerem a bramborem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37170

Ingredience

400 g Brambory
100 g Celer bulvový
200 g Chléb celozrnný žitný
10 g Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká
30 g Petržel kořen
600 g Skopová plec
60 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
800 ml Voda pitná
30 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 175kJ
14% Sacharidy 49 g
69% Tuky 51 g
92% Sodík 2 g
43% Bílkoviny 24 g

Skopové maso s celerem a bramborem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme skopovou plec, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku, očištěný celer a petržel. Přivedeme k varu a vaříme hodinu, poté vývar scedíme.

2

Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

3

V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přilijeme ji do vývaru, promícháme a povaříme.

4

Maso nakrájíme na plátky, celer s petrželí na kostičky, vše vrátíme do vývaru, přidáme česnek, dosolíme a povaříme ještě 25 až 30 minut.

5

Maso s omáčkou nalijeme do hlubokých talířů a podáváme s tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept