Kuřecí maso v srnčím hřbetu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso v srnčím hřbetu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37313 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
500 g | Kuřecí prsa |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
2 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
5 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 465,2mg |
Draslík | 771,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Strouhanka, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso v srnčím hřbetu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme tvrdý sýr eidam, který nastrouháme na slzičky. Do sýra vmícháme vejce, strouhanku, sůl, černý pepř, nakrájenou petrželku a mraženou zeleninu. Vše promísíme. |
2 | Kuřecí maso opláchneme, osušíme, rozkrájíme na tenčí plátky, které lehce naklepeme. |
3 | Dno formy na srnčí hřbet vyskládáme anglickou slaninou, na slaninu poklademe kuřecí maso a střed bude tvořit zeleninová nádivka. Ze stran přihneme anglickou slaninu s masem. Přikryjeme tak nádivku. |
4 | Vložíme do trouby a pečeme asi půl hodiny. |
Poznámka
Můžeme podávat teplé s brambory, ale i studené.