Kuře s rozmarýnem pečené na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s rozmarýnem pečené na víně
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37371 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
6 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 234,5mg |
Draslík | 627,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 698,6mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Kuře, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s rozmarýnem pečené na víně postup přípravy receptu:
1 | Kuře opláchneme, dočistíme, osušíme a osolíme. |
2 | Do máslem vymazaného pekáče rozložíme anglickou slaninu, na slaninu rozložíme rozporcované kuře. Pomažeme máslem a opepříme. |
3 | Připravíme česnek, stroužky rozkrájíme na polovinu a rozházíme libovolně po masu. Ještě rozložíme na maso bobkové listy. |
4 | Omytý citrón rozdělíme na čtvrtky a přidáme do pekáče ke kuřeti. Vše podlijeme vínem a 50 ml vývaru, případně použijeme trochu vody. |
5 | Maso na pekáči přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi hodinu. |
6 | Po hodině pekáč vyndáme z trouby, maso uvolníme, aby nebylo připečené, a ještě podlijeme. Pečeme dalších 45 minut. Ke konci pečeme maso odkryté. |
Použila jsem jen kuřecí čtvrťky, dala méně másla a celková doba přípravy, tj. dušení + pečení byla zhruba hodina, ne více. Měla jsem větší čtvrťky. V receptu není uvedeno, co s rozmarýnem, jestli ho nakrájet nebo použít celé snítky. Zvolila jsem druhou možnost. Moc všem chutnalo. Podávala jsem s vařenými chalupařskými bramborami - ve slupce.