Kuřecí křídla s pikantní hořčičnou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí křídla s pikantní hořčičnou marinádou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37390 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Barbecue omáčka |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
3 polévková lžíce | Kečup |
400 g | Kuřecí křídla |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
2 g | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 110,4mg |
Draslík | 277,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Barbecue omáčka, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kuřecí křídla, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Kečup, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Vývar drůbeží, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí křídla s pikantní hořčičnou marinádou postup přípravy receptu:
1 | Jako první připravíme marinádu: worcester, sójovou omáčku, kečup, hořčici, solamyl, barbecue, mletou papriku, šťávu z citrónu, kuřecí vývar. |
2 | Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme, cibuli na kolečka, česnek na tenké plátky. |
3 | Slaninu nakrájíme na kostičky a roztavíme v pekáčku. Na slaninu položíme křídla. Maso přelijeme marinádou, posypeme cibulí a česnekem. Pekáček obložíme kousky másla a na maso rozložíme plátky anglické slaniny. |
4 | Zbytkem marinády ještě podléváme křídla při pečení. Pečeme, dokud maso není měkké. |
Poznámka
Místo vývaru můžeme použít pitnou vodu.