Recept

Calzone se salámem a houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37493

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
1 kostka Droždí
400 g Houby čerstvé
125 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
8 polévková lžíce Protlak rajčatový
6 ks Rajčata
350 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
200 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,064 kcal
Kilojoule 4 452kJ
25% Sacharidy 91 g
69% Tuky 52 g
120% Sodík 2 g
105% Bílkoviny 59 g

Calzone se salámem a houbami postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přidáme droždí, olivový olej, lžičku soli, mléko a vypracujeme hladké těsto. Poté mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme kynout na teplém místě. Poté ho znovu propracujeme a rozdělíme na dvě porce.

2

Z obou porcí vyválíme kulaté placky a položíme na vymaštěný plech.

3

Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, rajčata také omyjeme a nakrájíme na kolečka, parmazán nastrouháme a cibuli nakrájíme na kolečka.

4

V misce smícháme rajčatový protlak a rozdrobený chléb, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a česnek.

5

Směs rajčatového protlaku rozetřeme na těsto, položíme na něj kolečka rajčat, osolíme, opepříme a přidáme bylinkovou sůl a mletou papriku.

6

Poté klademe hříbky, plátky parmské šunky, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, cibuli, sýr a vše posypeme mletou paprikou a oreganem.

7

Těsto přehneme přes náplň a konce přitlačíme k sobě. Těsto potřeme slunečnicovým olejem a posypeme oreganem.

8

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia asi 30 minut. Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept