Bulky s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulky s olivami
Bulky s olivami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37502 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
40 g | Droždí |
600 g | Mouka pšeničná celozrnná |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Sůl |
425 ml | Voda pitná |
Náplň | |
1 kávová lžička | Bazalka |
150 g | Mandle |
150 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Pažitka |
200 g | Ricotta |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 349,6mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Droždí, Oregano sušené, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Mandle, Oregano sušené, Pažitka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Olej olivový, Olivy černé, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulky s olivami postup přípravy receptu:
1 | Ve 125 ml vlažné vody rozpustíme droždí, přidáme mouku, zbytek vlažné vody, olivový olej, špetku oregana, špetku bazalky a špetku soli. |
2 | Vypracujeme hladké těsto, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo, kde necháme těsto kynout. |
3 | Olivy a mandle vložíme do mixéru a rozmixujeme na kaši. |
4 | Kaši z oliv a mandlí smícháme s ricottou, zakysanou smetanou, oreganem a bazalkou. |
5 | Těsto rozdělíme na 16 kuliček, v každé vytvoříme palcem díru a klademe je na vymaštěný plech. |
6 | Do prohlubní klademe pomocí lžičky připravenou náplň a bulky necháme ještě na teplém místě chvilku kynout. |
7 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 25 minut. |
8 | Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou. |