Penne s rajčaty a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s rajčaty a olivami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 37547 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
10 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 257,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme rajčata, naříznuté křížem přilijeme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme semena. Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě. Oloupeme si česnek a jemně nasekáme. |
2 | Na rozpáleném oleji ve větší pánvi krátce podusíme česnek. Přidáme k němu rajčata a okapané těstoviny. Několikrát v horkém oleji obrátíme a pánev odstavíme z hořáku. |
3 | Směs ochutíme pepřem a bazalkou. Přidáme olivy a vše dobře promícháme. Těstoviny rozdělíme na talíře nebo misky. Posypeme nastrouhaným parmezánem a hned podáváme. |
Poznámka
V přírodním stavu nejsou olivy pro svou hořkou chuť moc poživatelné. Tudíž se předtím, než přijdou do obchodu, máčejí ve vodě, aby ztratily hořkost, a poté se naloží nebo marinují.